facebook.com/bakonybelsomhegy.vendeghaz »

facebook.com/Bakonybelcom »

 

 

Bakonybél »

Bakonybél település Veszprém megyében, a Magas-Bakony közepén, a Bakony legmagasabb hegyének, a Kőris-hegynek (709 m) a lábánál fekszik. Közelebbi városok: Zirc (18 km) és Pápa (27 km).

A hagyomány szerint a település I. Szent István király alapította 1018-ban, szükségesnek tartva egy térítő központ létesítését a Bakony rengetegében, mivel a rengeteg kiváló búvóhelyet nyújtott az őshitű magyarok számára. Azért alapított itt bencés monostort.

Bakonybél kiváló környezeti adottságokkal rendelkező kis falu a Magas-Bakony erdős hegyei közé zárva. A közel ezer éves település ugyan eléggé kiesik a mai felgyorsult élet hatósugarából, mégis minden évszakban vonzó az ide látogatók előtt. Tavasszal a természet ébredése nyújt felejthetetlen élményt az erdőt járó turistáknak, a nyári forróságban árnyas lombok nyújtanak enyhülést a kirándulóknak.
A csodálatos színekben pompázó őszi erdők és mezők szinte tárt karokkal hívogatják az embert, a téli hófehér, szikrázó táj pedig lehetőséget nyújt havas kirándulásokra és kikapcsolódásra.

A településen több szálláshely és étterem, panzió működik, melyek a vidéki vendégfogadás szeretetével várják a faluban átutazókat vagy a szabadidejüket itt töltő pihenni vágyókat.

Településünk látnivalói közé tartozik a Szent Mauríciusz Monostor az arborétummal, a régi bakonyi lakóházakat megidéző Hasprai Ház, a Borostyán-kút gyönyörű tavával, a Magas-Bakonyi Erdők Háza, valamint a Pannon Csillagda.